top of page

Shampain


Στον δίσκο ''Family Jewels'' συναντάμε το τραγούδι ''Shampain''. Ένα ακόμα μουσικό κομμάτι μέσα από το οποίο διακρίνεται η τότε μοναχικότητα και ίσως ματαιοδοξία της Μαρίνας.

Στην συγκεκριμένη ιστορία, η Μαρίνα κάθεται στο κρεβάτι της και παρακολουθεί τα άστρα να προσγειώνονται πίνοντας σαμπάνια και προσπαθώντας να ξεπεράσει τον πόνο της. Λογικά την έχει κυριεύσει η ανία, γιατί όπως μας εξηγεί και η ίδια ''ο ύπνος δεν είναι φίλος της''.

Μην μπορώντας να κοιμηθεί, η τραγουδίστρια μας εκμυστηρεύεται ότι ο λόγος που πίνει είναι για να ξεχάσει το χθες, επειδή θυμάται πως εκείνη η μέρα δεν έληξε με καλό τρόπο (ίσως να αναφέρεται σε κάποιον χωρισμό της). Στη συνέχεια όμως η εξέλιξη της ιστορίας παίρνει μια εντελώς διαφορετική τροπή. Με έναν κάπως ψυχεδελικό τρόπο, η καλλιτέχνις λέει ότι το ποτό της, η σαμπάνια δηλαδή, είναι φτιαγμένη από έναν άγγελο (γι αυτό άλλωστε αναφέρει και το όνομα ''Γαβριήλ''). Τέλος, καταλήγει στο ότι η σαμπάνια της προοριζόταν αρχικά για έναν γάμο και ειδικότερα για την πρόποση της νύφης, αλλά τελικά καταναλώθηκε από την Μαρίνα.

Είδαμε μία ιστορία αρκετά ασυνήθιστη, η οποία παρουσιάζει στοιχεία απαισιοδοξίας και ματαιότητας. Αναμφισβήτητα ταιριάζει στο ύφος των ''Family Jewels'' καθώς αντικατοπτρίζει την τότε προσωπικότητα της Μαρίνας.

16 views0 comments
bottom of page