top of page

«Orange Trees» με άρωμα Ελλάδας, το νέο Single της Μαρίνας Διαμάντη.



Μετά την κυλοφορία των δύο πρώτων single της Μαρίνας Διαμάντη, «Handmade Heaven» και «Superstar», κυκλοφόρησε σήμερα, Παρασκευή 22 Μαρτίου, το τρίτο σε σειρά single της με τίτλο, «Orange Trees», ένα τραγούδι γραμμένο από την ίδια σε συνεργασία με τους Jacob Jerlstrom, OZGO και Erik Hassle, ενώ την παραγωγή του κομματιού υπογράφουν οι Jacob Jerlstrom και OZGO.


Από τις πρώτες ώρες της κυκλοφορίας του το κομμάτι έφτασε στη ΝΟ1 θέση του Music Friday των Ηνωμένων Πολιτειών στο Spotify ενώ ανεβαίνει ολοένα και περισσότερες θέσεις στις λίστες των iTunes διεθνώς.




Ένα τραγούδι - ύμνος στην απέραντη φυσική ομορφιά και γοητεία της Ελλάδας



Πρόκειται για ένα τραγούδι με μια άκρως καλοκαιρινή διάθεσή και αύρα το οποίο η Μαρίνα Διαμάντη έγραψε για τη Λευκάδα, το ελληνικό νησί από το οποίο κατάγεται. Εκεί οφείλεται και ο τίτλος του κομματιού «Orange Trees» = "Πορτοκαλιές» οι οποίες αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα της Λευκάδας αλλά και βασικότατο στοιχείο της παράδοσής της ακόμα και σήμερα.


Στο «Orange Trees» η καλλιτέχνις μιλά για όλα εκείνα τα στοιχεία που διακρίνουν την Ελλάδα από τις άλλες χωρές της υφηλίου αλλά και που την καθιστούν μοναδική ως χώρα, όπως είναι η θάλασσά της, τα λουλούδια της, τα δέντρα της (όπως για παράδειγμα οι πορτοκαλιές), το πράσινό της, ο ήλιος της, η θέα του ήλιου να αντκατοπτρίζεται στα διάφανα, κυστάλλινα νερά της θάλασσας αλλά και να δύει και να κρύβεται πίσω από αυτή. Αυτή την απέραντη φυσική ομορφιά και γοητεία των ελληνικών νησιών, όπως είναι η Λευκάδα, η καλλιτέχνις δεν την έχει συναντήσει πουθενά αλλού σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά πάνω από όλα αυτή την αίσθηση της ελευθερίας, της γαλήνης και της ηρεμίας που νιώθει κάνεις ότι παίρνει από τη γη, κάτω από τα πόδια του.


[Εισαγωγή]

Ω-Ω-Ω-πορτοκαλί

Ω-Ω-Ω-πορτοκαλί

Ω-Ω-Ω-πορτοκαλί

Ω-Ω-Ω-πορτοκαλί


[Στροφή 1]

Μπορώ να δω τα λουλούδια και το πράσινο

Αναπνέω, νιώθω ελεύθερη

Ξόδεψα τόσο πολύ χρόνο, ήμουν απασχολημένος κυνηγώντας την ευτυχία

Όταν τελικά το μόνο που χρειαζόμουν ήταν λίγη γαλήνη


[Προ - Ρεφρέν]

Πρέπει να προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε σε αυτό που χρειαζόμαστε

(Ω ναι, ναι, ναι)

Ζώντας όπως πρέπει να ζούμε


[Ρεφρέν]

Λουλούδια στα μαλλιά μου, ανήκω στη θάλασσα

Εκεί που συνηθίζαμε κάποτε να καθόμαστε δίπλα στις πορτοκαλιές

Καλοκαίρι μυρίζει στον αέρα, τα σώματα ζεσταίνονται

Μόνο εσύ και εγώ, καθισμένοι δίπλα στις πορτοκαλιές


[Μετα - Ρεφρέν]

Ω-Ω-Ω-πορτοκαλί

Ω-Ω-Ω-πορτοκαλί

Ω-Ω-Ω-πορτοκαλί

Ω-Ω-Ω-πορτοκαλί


[Στροφή 2]

Τόσο μακριά από τα φώτα με neon και τους δρόμους της πόλης

Αυτό είναι το μέρος που ονειρευόμουν

Ταξίδεψα σε ολόκληρο τον κόσμο, όμως πουθενά δεν είχα

την αίσθηση ότι κάτι παίρνω κάτω από τα πόδια μου


[Προ - Ρεφρέν]

Προσπάθησε να επιστρέψεις σε αυτό που χρειαζόμαστε

(Ω ναι, ναι, ναι)

Ζώντας όπως πρέπει να ζούμε


[Ρεφρέν]

Λουλούδια στα μαλλιά μου, ανήκω στη θάλασσα

Εκεί που συνηθίζαμε κάποτε να καθόμαστε δίπλα στις πορτοκαλιές

Καλοκαίρι μυρίζει στον αέρα, τα σώματα ζεσταίνονται

Μόνο εσύ και εγώ, καθισμένοι δίπλα στις πορτοκαλιές


[Μετα - Ρεφρέν]

Ω-Ω-Ω-πορτοκαλί

Ω-Ω-Ω-πορτοκαλί

Ω-Ω-Ω-πορτοκαλί

Ω-Ω-Ω-πορτοκαλί


[Γέφυρα]

Κοίταξε τον ήλιο που δύει στη θάλασσα

Τύλιξέ με με την αγάπη σου

Η ζωή είναι όμορφη και τώρα βλέπεις

Πώς είναι να αισθάνεσαι ελεύθερος


[Ρεφρέν]

Λουλούδια στα μαλλιά μου, ανήκω στη θάλασσα

Εκεί που συνηθίζαμε κάποτε να καθόμαστε δίπλα στις πορτοκαλιές

Καλοκαίρι μυρίζει στον αέρα, τα σώματα ζεσταίνονται

Μόνο εσύ και εγώ, καθισμένοι δίπλα στις πορτοκαλιές


[Μετα - Ρεφρέν]

Ω-Ω-Ω-πορτοκαλί

Ω-Ω-Ω-πορτοκαλί

Ω-Ω-Ω-πορτοκαλί

Ω-Ω-Ω-πορτοκαλί


Ένα από τα αγαπημένα τραγούδια της καλλιτέχνιδος από το επερχόμενο καινούριο της άλμπουμ


Την ύπαρξη του συγκεκριμένου τραγουδιού αποκάλυψε η Μαρίνα Διαμάντη στις 9 Φεβρουαρίου 2019 με μια φωτογραφία η «αινιγματική» λεζάντα της οποίας υποδήλωνε τον τίτλο του κομματιού. Στη συνέχεια και λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του πρώτου της single, «Handmade Heaven», μέσω ενός Q&A που πραγματοποίησε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram αποκάλυψε και επίσημα την ύπαρξη του τραγουδιού. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση θαυμαστών της αναφορικά με το ποια είναι τα αγαπημένα της κομμάτια από το επερχόμενο καινούριο της άλμπουμ είχε απαντήσει ότι ένα από τα αγαπημένα της τραγούδια είναι το «Orange Trees» γιατί το έχει γράψει για το ελληνικό νησί από το οποίο κατάγεται, τη Λευκάδα, ενώ παράλληλα, στη συνέχεια, όταν της ζήτησαν να τραγουδήσει ένα απόσπασμα από το τραγούδι εκείνη μοιράστηκε με μεγάλη χαρά τους πρώτους στίχους του.


Φωτογραφία της Μαρίνας Διαμάντη με μια "αινιγματική" λεζάντα που υποδήλωνε την ύπαρξη του τραγουδιού "Orange Trees" αλλά και την επερχόμενη κυκλοφορία του.


Το ρεφρέν του "Orange Trees» στα εγκαίνια της έκθεσης "Spaces"


Και εάν για κάποιους το ρεφρέν του νέου single της Μαρίνας Διαμάντη τους θυμίζει κάτι ας θυμηθούμε τα εγκαίνια της έκθεσης «Spaces» του καταστήματος επίπλων «Heals» όπου η καλλιτέχνις είχε συμμετάσχει παρουσιάζοντας στους επισκέπτες κάποιους στίχους από τα επερχόμενα καινούρια της τραγούδια. Εκεί είχε αποκαλύψει και το ρεφρέν του «Orange Trees» χωρίς ωστόσο τότε να γνωρίζουμε σε ποιο τραγούδι αντιστοιχούν αυτοί οι στίχοι!


«Orange Trees, ένα άκρως καλοκαιρινό video clip το οποίο η Μαρίνα ήθελε να γυριστεί στην Ελλάδα...



Λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του νέου single της Μαρίνας Διαμάντη με τίτλο, «Orange Trees», κυκλοφόρησε και το επίσημο video clip του τραγουδιού. Πρόκειται για ένα video clip το οποίο γυρίστηκε σε διάφορες τοποθεσίες της χώρας του Μεξικό παραγωγός του οποίου αποτελεί η Sophie Muller -όπως και του «Handmade Heaven»- η οποία στο παρελθόν είχε δημιουργήσει μουσικά βίντεο και για άλλους γνωστούς καλλιτέχνες όπως για την Beyoncé, την Kylie Minogue, τις Sugababes, τη Björk, τους Radiohead και για πολλούς άλλους.


Το μέρος στο Μεξικό όπου γυρίστηκε το video clip του νέου τραγουδιού, "OrangeTrees", της Μαρίνας Διαμάντη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές της σελίδας μας, το συγκεκριμένο video clip η Μαρίνα ήθελε να γυριστεί στην Ελλάδα καθώς πρόκειται για ένα τραγούδι που γράφτηκε για τη χώρα μας και συγκεκριμένα για το ελληνικό νησί από το οποίο κατάγεται η καλλιτέχνις, τη Λευκάδα. Ωστόσο, οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη χώρα μας τις ημέρες εκείνες κατά τις οποίες έπρεπε να γυριστεί το βίντεο δεν επέτρεπαν κάτι τέτοιο οπότε και τελικά γυρίστηκε σε τοποθεσίες της χώρας του Μεξικό που θυμίζουν Ελλάδα.



Χαρακτηριστικά γνωρίσματα της χώρας μας αποτυπώνονται σε κάθε σκηνή του video clip. Το στοιχείο του ήλιου είναι κυρίαρχο σε αυτό και τα χρώματα άλλοτε της λάμψης του και άλλοτε του βασιλέματός του αποτυπώνουν όλες τις διακυμάνσεις του πορτοκαλί χρώματος. Το αέρινο πορτοκαλί φόρεμα - παρεό που φοράει η Μαρίνα σε πολλές από τις σκηνές συμπληρώνουν και δένουν απόλυτα με αυτά τα χρώματα του φυσικού τοπίου.



Τα στοιχεία της θάλασσας επίσης και της ακρογιαλιάς, δύο ακόμα στοιχεία που διακρίνουν την Ελλάδα από τις άλλες χώρες, κυριαρχούν στο βίντεο.



Βλέπουμε τη Μαρίνα και τις άλλες δύο κοπέλες που την πλαισιώνουν να χορεύουν πάνω στην άμμο. Σε κάποια σκηνή του video clip, μάλιστα, είναι πιασμένες με τα χέρια ψηλά και χορεύουν, κάτι που θυμίζει ελληνικό παραδοσιακό χορό. Βλέπουμε, ακόμα, την καλλιτέχνη να ξαπλώνει στην αμμουδιά και να τραγουδά, να κλείνει τη μάτια και να απολαμβάνει τον ήλιο που ακτινοβολεί επάνω στο πρόσωπό της.





Ιδιαίτερα στοιχεία της ελληνικής φύσης όπως η βλάστηση και τα δέντρα δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το βίντεο της Μαρίνας. Τη βλέπουμε να περπάτα ανάμεσα στα φυτά και στα δέντρα αλλά και να αγναντεύει την ομορφιά του φυσικού τοπίου.



Ο στίχος του τραγουδιού "«Where we used to be, sitting by the orange trees...» δεν θα μπορούσε να αποτυπωθεί καλύτερα από τις σκηνές που η Μαρίνα είναι καθισμένη και τραγουδά μπροστά από ένα δέντρο που τα άνθη του είναι πορτοκαλί.


Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το νέο video clip «Orange Trees» της Μαρίνας Διαμάντη:



38 views0 comments
bottom of page