top of page

Bye bye Diamonds...


Όταν διάβασα πριν λίγους μήνες ότι η τραγουδίστρια θα αλλάξει πλέον το καλλιτεχνικό όνομά της από ''Marina nd the Diamonds'' σε ''Marina'', η αλήθεια είναι ότι παραξενεύτηκα. Ο λόγος που το αποφάσισε αυτό όπως εξηγεί, είναι επειδή θα είναι λιγότερο κουραστικό ως προς την ανάγνωση.

Όταν είχα ακούσει για πρώτη φορά το όνομά της νόμιζα ότι αναφέρεται σε κάποιο μουσικό συγκρότημα. Επειδή μου κίνησε την περιέργεια, ανακάλυψα ότι έτσι ονομάζεται μία τραγουδίστρια η οποία μάλιστα έχει σχέση και με τη χώρα μας. Στην πορεία την έψαξα εις βάθος, την εκτίμησα και αποφάσισα να ασχοληθώ περαιτέρω με το έργο της.

Το αρχικό καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο της προσέδιδε μια νεανική δροσιά και μία καλλιτεχνική αίγλη, η οποία δυστυχώς είναι δυσεύρετη στις μέρες μας. Με τον όρο ''Diamonds'' αναφερόταν στους θαυμαστές της, ότι είναι τα μικρά της ''διαμαντάκια'' δηλαδή, αλλά ταυτοχρόνως έκανε λογοπαίγνιο με το επώνυμό της (Διαμάντη).

Προχωρώντας, το νέο της όνομα (Μαρίνα, - κρατώντας δηλαδή το μικρό της) θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία ''μινιμαλιστική καινοτομία'', χωρίς εκκεντρικές λεπτομέρειες. Είναι απλώς ένα όνομα, αρκετό όμως για να κάνει αισθητή την παρουσία της και να αναγνωρίζεται από τους θαυμαστές της.

Έχοντας γνώση ότι οι καιροί αλλάζουν και οι ανάγκες των ανθρώπων δεν παραμένουν ίδιες στο πέρασμα του χρόνου, θεωρώ πως η αλλαγή της Μαρίνας είναι μία αναζωογονιτική έκπληξη, από τις πολλές που μας έχει χαρίσει.

50 views0 comments
bottom of page